Kijktips

Kijktips naar aanleiding van het NVA-congres op 30 oktober 2020.

Dit jaar was het NVA-congres online. Behalve het programma waren ook links opgenomen van documentaires van Autisme TV, die op YouTube voor iedereen toegankelijk zijn.
We willen jullie een korte impressie geven van drie programma’s van autisme tv, een initiatief van het Leo Kannerhuis. Meer programma’s van autisme TV zijn terug te vinden op internet.  

 

De invloed van autisme op het gezinssysteem (45 minuten, december 2018)

Onderstaand een link naar een ontroerende reportage over de documentaire die Lotte van 17 als profielwerkstuk maakte over haar jongere broertje Romijn, die autisme heeft.
In de reportage worden stukken uit de documentaire getoond. Daarnaast geven Lotte, haar moeder en een deskundige van het Leo Kannerhuis commentaar bij de fragmenten. In de fragmenten is ook zichtbaar de invloed op je partnerrelatie van de diagnose.

 

Moeder met autisme vertelt over de coronacrisis (21 minuten, mei 2020)

In deze documentaire vertelt een moeder, die zelf autisme heeft, over haar gezin met twee kinderen. Haar oudste zoontje in de basisschoolleeftijd heeft ook autisme. Zij vertelt hoe ze hun weg hebben gevonden in de lock-down van dit voorjaar, met thuisleren en met minder hulp aan huis.

 

Naar het MBO met autisme (37 minuten, jan 2018)

In deze documenten wordt getoond hoe er een programma is binnen het Leo Kannerhuis om jongeren met autisme te ondersteunen in hun Mbo-opleiding, een interview met een jongere en ook tips.

 

Opvoeden als je zelf autisme hebt (37 minuten, maart 2018)

Een moeder met autisme wordt geïnterviewd over hoe het voor haar is om haar twee kinderen op te voeden. Een eerlijk verhaal, maar de opvoeding valt de moeder ook zwaar.