AIC Woerden

GesprekHet AIC, Autisme Info Centrum, is sinds april 2011 actief in Woerden en werkt uitsluitend met vrijwilligers die tegelijk ook ervaringsdeskundige zijn. Het AIC is onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), regio Utrecht die een deel van de activiteiten financieel ondersteunt. Van de landelijke NVA ontvangt het AIC Woerden folder- en promotiemateriaal. Voor overige activiteiten is het AIC Woerden afhankelijk van sponsoring en subsidies.

Doelgroep van het AIC zijn mensen met een autisme spectrum (ASS) stoornis en hun naaste omgeving zoals familie, kennissen, buren, school en werk.

Informeren en luisteren

Het AIC Woerden wil de doelgroep informatie bieden en een luisterend oor zijn. De vrijwilligers zijn allemaal ervaringsdeskundige, hebben zelf een partner of kind met autisme en weten waarover zijn spreken. Om de doelgroep te kunnen ontmoeten en hen te informeren, organiseert het AIC Woerden diverse activiteiten.

Thema-avonden

AIC Woerden organiseert een paar keer per jaar een thema-avond met een landelijk bekende spreker zoals Martine Delfos, Annelies Spek, Gijs Horvers of juist met regionale mensen die een interessant initiatief hebben. Dat kan zijn op allerlei gebieden zoals wonen, welbevinden, kinderen, volwassenen, partners van, pubers, en meer.

Afspraak op verzoek

AIC Woerden is er voor mensen die graag een persoonlijk gesprek willen, hun verhaal kwijt willen, behoefte hebben aan een luisterend oor, aan iemand die met ze mee zoekt naar informatie of boeken wil inzien. Dan maken we graag een afspraak.
U kunt hiertoe een verzoekje mailen naar AIC Woerden. Vermeld daarin uw naam, telefoonnummer en uw vraag of onderwerp. Dan bellen wij u zo spoedig mogelijk voor een afspraak.

De NVA geeft mensen met autisme en hun naasten een stem en zorgt dat zij gehoord worden, bouwt aan een autismevriendelijke maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zelfredzaam zijn.
U kunt lid worden.


Logo AIC Woerden - Autisme Informatie Centrum Woerden

Voor en door lotgenoten!