Activiteiten

Inloopochtend bij MEE

Training voor mensen met autisme

AIC Woerden ontving eind 2017 een mooi bedrag van het 25-jarige VSB-Fonds voor het idee om trainingen op te zetten voor mensen met autisme. We willen proberen het leven voor mensen met autisme gemakkelijker maken door hun communicatieve vaardigheden te versterken. Jezelf presenteren, hoe maak je een praatje, hoe zorg je dat anderen begrijpen wat jij bedoelt en nog veel meer. Voordat we deskundigen de opdracht geven een training samen te stellen, willen we eerste van de doelgroep, zowel volwassenen als jongeren, weten waar behoefte aan is. Dat kan door de Inventarisatie training in te vullen en te mailen naar aicwerden@hotmail.nl. Misschien heb je zelf nog aanvullingen, dat horen we ook graag.

Informeren en luisteren

Het AIC Woerden wil de doelgroep informatie bieden en een luisterend oor zijn. De vrijwilligers zijn allemaal ervaringsdeskundige, hebben zelf een partner of kind met autisme en weten waarover zijn spreken. Om de doelgroep te kunnen ontmoeten en hen te informeren, organiseert het AIC Woerden diverse activiteiten.

Afspraak op verzoek

AIC Woerden is er voor mensen die graag een persoonlijk gesprek willen, hun verhaal kwijt willen, behoefte hebben aan een luisterend oor, aan iemand die met ze mee zoekt naar informatie of boeken wil inzien. Dan maken we graag een afspraak. U kunt hiertoe een verzoekje mailen naar AIC Woerden. Vermeld daarin uw naam, telefoonnummer en uw vraag of onderwerp. Dan bellen wij u zo spoedig mogelijk voor een afspraak.

Thema-avond AIC Woerden

Informatieve thema-avonden

AIC Woerden organiseert circa drie keer per jaar een thema-avond waarbij een bepaald onderwerp centraal staat. Zo is al eens aandacht besteed aan wat autisme precies is, pubers en autisme, autisme en relaties en wonen en autisme. De avonden vinden doorgaans plaats op donderdagavond. Houd u de kalender in de gaten voor de juiste data.

AIC Woerden