Thema-avond Autisme en Wonen

13 september 202319:45 - 21:45De Plint

Informatieavond over en mede georganiseerd door het ouderinitiatief De Woongaard dat met het concrete project Grasboom Woerden van start gaat.

Autisme Woerden organiseert samen met De Woongaard op woensdagavond 13 september 2023
een thema-avond over Autisme en Wonen In De Plint aan de Josef Israëlslaan 20 in Woerden.

Het is een gegeven dat je zoon of dochter eens op zichzelf gaat wonen en het is goed om te beseffen dat het een heel proces is om zover te komen, zowel voor de kinderen als voor de ouders. Het kan soms vele jaren duren voordat je de ideale woonvorm gevonden hebt. En wat als je vanuit een ouderinitiatief een dergelijk woonproject zou willen opzetten?

In Woerden is zo’n project van start gegaan onder de naam Grasboom Woerden door de stichting De Woongaard. Het gaat om vijftien sociale huurwoningen in Snellerpoort, waarvan de bouw eind 2023 begint. De initiatiefnemers zoeken andere actieve ouders van jongeren vanaf 23 jaar (tot middelbare leeftijd), met autisme om dit vorm te gaan geven en organiseren daarom samen met Autisme Woerden deze informatieavond. Op deze avond zijn er drie partijen te gast die voor de pauze hun bijdrage aan het wooninitiatief toelichten. Na de pauze is er tijd voor vragen en antwoorden.

Programma

19.40 uur: Inloop met koffie en thee (gratis).
20.00 uur: Opening door Autisme Woerden.
20.15 uur: Teus van Vliet voorzitter van stichting de Woongaard.
20.30 uur: Pieter Rem stichting De Grasboom. Over de ervaring met meerdere   ouderinitiatieven en de toetsing van de bewoners.
20.40 uur: Gemeente Woerden over de voorwaarden van toewijzing.
20.50 uur: Cazas Wonen over het bouwplan De Berk in Snellerpoort.
21.00 uur: Pauze  en aansluitend de gelegenheid om vragen te stellen of met de deskundigen in gesprek te gaan.
21.30 uur: Einde.

Adres en aanmelden:

De avond vindt plaats in De Plint, Jozef Israëlslaan 20, 3443 CS Woerden. De toegang is gratis. Opgeven voor de thema-avond kan via aanmelden@autismewoerden.nl. De avond is vooral bedoeld voor (jong) volwassenen met autisme en hun ouders. Er is een beperkt aantal hulpverleners welkom. Graag bij aanmelding aangeven tot welke doelgroep je behoort.