Handje Helpen

Paardrijden bij Handje HelpenHandjehelpen regio Utrecht biedt praktische hulp aan kinderen en volwassenen met een handicap of chronische ziekte en hun mantelzorgers. Ook kunnen kinderen en jeugdigen, die vanwege hun gedrag om extra zorg en aandacht vragen, voor hulp terecht bij Handjehelpen. En daar hoort autisme ook bij.

Soorten hulp

Handjehelpen regio Utrecht biedt speelhulp, oppashulp, samen er-op-uit, hulp bij hobby of vrijetijdsbesteding, gezelschap, tijdelijke overname van de zorg, vakantiehulp, logeerhulp en nog veel meer.

Werkwijze

De praktische hulp wordt gegeven door vrijwilligers en/of stagiaires. Handjehelpen werkt met een relatief jong vrijwilligersbestand. Eenderde deel is jonger dan 25 jaar en tweederde is jonger dan 40 jaar. Jonge vrijwilligers zijn belangrijk voor de organisatie want zestig procent van onze hulpvragers is jonger dan 25 jaar. Ook vervult elk schooljaar een fors aantal HBO-studenten hun stage bij Handjehelpen. Handjehelpen begeleidt alle vrijwilligers en stagiaires professioneel bij hun werkzaamheden.

De hulp wordt één op één gegeven, meestal in de thuissituatie. Om voor hulp in aanmerking te komen, is geen indicatie of verwijzing nodig. Een hulpvraag wordt alleen aangenomen als de hulpvrager er zelf achter staat. Het streven is de vrijwilliger en de hulpvrager voor een langere periode aan elkaar te koppelen. Handjehelpen werkt niet met wachtlijsten. De regiocoördinator is steeds op zoek naar de optimale match: het is belangrijk dat het klikt tussen vrijwilliger en hulpvrager. Helaas lukt het niet altijd om op heel korte termijn de goede match te vinden. Hierover heeft de regiocoördinator regelmatig contact met de hulpvrager, waarbij ook gezocht kan worden naar andere oplossingen via de gemeentelijke netwerken.

Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden

Contactgegevens

Handjehelpen regio Utrecht heeft haar werkgebied onderverdeeld in een aantal subregio’s, elk bestaande uit één of meer gemeentes. Elke subregio heeft z’n eigen regiocoördinator, die goed op de hoogte is van de situatie ter plekke en dicht bij zowel de hulpvrager als de vrijwilliger staat.

Contactpersoon voor de gemeente Woerden, Montfoort, Oudewater, Lopik en IJsselstein is Gerdine Kok. Telefoon 030-2632962/ 06-30501355, email: gkok@hhru.nl.

Tel. 030-2632950
E info@hhru.nl
I: hhru.nl

Logo handjehelpen regio utrecht