13-9: thema-avond over passende arbeid

Zoals al eerder aangekondigd organiseert AIC Woerden op donderdagavond 13 september een thema-avond over Passend Werk met AutiTalent en re-integratie / jobcoachbedrijf Werkpad. Er is ook alle ruimte om vragen te stellen die eventueel van tevoren en anoniem ingediend kunnen worden. Aanmelden kan al door een mail te sturen naar aanmelden@autismewoerden.nl.

Bijvoorbeeld over het soort werkzaamheden die deze bedrijven doen, gewenste ervaring en opleiding (diploma geen eis), proefplaatsing (Participatiewet), wanneer en hoe kun je je opgeven / inschrijven, contract, loon en reiskostenvergoeding, aantal uren werken per dag/week, coaching en opleiding, kans op werk enzovoort.

Uitgangspunt van beide bedrijven is te kijken naar de talenten van mensen met autisme en daar passend werk bij te zoeken, maar ook om de werkplek passend te maken voor de mens met autisme. Hen helpen naar een (nieuwe) baan, re-integreren, leuk en uitdagend werk zoeken dat bij de werkzoekende met autisme past. Ondersteuning bij het verkennen van de mogelijkheden hoort hier ook bij.

Hete thee en 3 klontjes suiker
Op deze avond is ook Netty Dijkstra te gast. Zij publiceerde begin dit jaar haar boek ‘Hete thee en 3 klontjes suiker’. Dat gaat over de impact van autisme in hun gezinsleven. Zij hebben drie kinderen waarvan er twee een vorm van autisme hebben. Het boek vertelt ook over de depressie die ze kreeg ten gevolge van het jarenlang zorgen voor en zorgen dat. Gelukkig is zij hier goed van hersteld en ze komt graag over haar boek en ervaringen vertellen.

Vragen kun je stellen door een mail te sturen naar AIC Woerden via team@autismwoerden.nl. Wij zorgen dat ze op de thema-avond anoniem behandeld worden of dat een van de bedrijven contact opneemt als de vraag heel erg specifiek is.