15 juni Open Huis Deeltijdwonen

NUzorg start in Woerden met een project voor deeltijdwonen. Eigenaar Pedro Eduardo opende recent het logeerhuis aan de Marconiweg 1 in Woerden. Op zaterdag 15 juni houdt hij Open Huis van 11.00 – 15.00 uur.

Deeltijdwonen is bedoeld voor jonge mensen die vanwege hun beperking in de toekomst niet volledig zelfstandig kunnen gaan wonen. Deeltijdwonen wil zeggen dat de jongeren een aantal aaneengesloten dagen per week thuis wonen en op de andere dagen in het logeerhuis. Hierdoor kunnen ze geleidelijk groeien naar een leven buiten het gezin en wordt de zorg minder intensief voor de ouders. De overstap naar volledige uithuisplaatsing kan daardoor worden uitgesteld.

Het logeerhuis heeft een woonkamer, keuken en vijf slaapkamers met een grote tuin om het huis. Genoeg ruimte om te recreëren op een industrieterrein tegenover een woonwijk op een prima locatie. Het pand bevindt zich op loopafstand van station Woerden, met winkels op in de buurt zoals de Lidl, Aldi en AH.

Beschermde woonomgeving en begeleiding
De meeste jongeren die NUzorg begeleidt, hebben een autistische stoornis waarvan een aantal met een (zware) verstandelijke beperking. Met deeltijdwonen biedt NUzorg ze een beschermde woonomgeving, de begeleiding die ze nodig hebben en de mogelijkheid om vaardigheden aan te leren voor hun verdere toekomst en zelfstandigheid.

Het huis wordt ook gebruikt voor logeerweekenden.

Informatie
De Open Dag is op zaterdag 15 juni tussen 11.00 – 15.00 uur, Marconiweg 1 in Woerden.
Wie meer informatie wil, kan mailen naar NUzorg, kijken op de website van NUZorg of bellen met Pedro Eduardo: 06-26783668.