25 juni thema-avond Vrouwen met autisme

AIC Woerden organiseert op donderdag 25 juni  van 19.30 -21.45 uur bij Welzijn Woerden een thema-avond over Vrouwen met Autisme waarvoor Henny Struik te gast is.  

Henny Struik heeft zelf autisme, en omdat er weinig bekend was over autisme bij vrouwen besloot ze een vragenlijst op te stellen die door vele vrouwen werd ingevuld. Op basis hiervan en vanuit eigen ervaringen maakte ze een lijst met kenmerken van autisme bij vrouwen te vinden op https://www.womenwithautism.com/nl/kenmerken, en schreef het boek ‘Niet ongevoelig, vrouwen met autisme’.

 Met dit boek waarin zestig vrouwen aan het woord komen bij wie op latere leeftijd autisme is vastgesteld, laat ze zien waarom vrouwen zo weinig erkenning krijgen voor hun autisme terwijl zij elke dag hun uiterste best doen om recht overeind te blijven staan. ‘Hun leven heeft vaak veel weg van moeten koorddansen met een fikse evenwichtsstoornis’, zo staat voorin haar boek te lezen.

Henny Stuik coacht mensen met autisme, heeft een Facebookpagina, de website www.hennystruik.nl, en geeft lezingen waarin zij over haar ervaringen en die van andere vrouwen met autisme vertelt, op 25 juni dus bij AIC Woerden.

Lees alles over de thema-vond in de Uitnodiging thema avond Vrouwen met Autisme 250615. Aanmelden kan via de kalender van deze website.

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum