Oproep begeleiding

Dora Kroon van Ameco volgt de opleiding Ayurvedische geneeskunde. Graag komt zij voor haar afstudeeronderwerp in contact met twee personen met autisme die zij op Ayurvedische manier ondersteuning kan bieden.

Ze doet onderzoek, neemt een uitgebreide anamnese af, doet een polsdiagnose, stelt een behandelplan op, geeft voedingsadviezen, eventueel leefstijladvies en zo nodig kruiden of massages die ondersteunend zijn aan het proces. Het doel van dit alles is verbetering van kwaliteit van leven tot stand te brengen van de betreffende persoon die wel in staat moet zijn de adviezen op te volgen, of ondersteuning te hebben van het thuisfront. Anders is dit tot mislukken gedoemd. Haar behandeling kan gewoon naast door een reguliere arts voorgeschreven medicijnen plaatsvinden.

Disbalans opheffen
Ayurveda kijkt niet naar hoe je de symptomen kunt onderdrukken bij iemand in het autistisch spectrum. Het kijkt naar de geboorteconstitutie en vooral naar waar de disbalans zit. Er wordt getracht de persoon te balanceren middels voeding, leefstijl, mindfulness enzovoort om beter te kunnen omgaan met de binnenkomende prikkels. De behandeling van twee personen kan verschillen, omdat de lichamelijke en mentale behoefte anders is.

Het gevolg van de behandeling is dat de persoon zich rustiger voelt, een beter overzicht heeft en beter kan reageren op de uitdagingen die voorbij komen. Kortom een voor hem of haar een prettiger en minder vermoeiend leven. Het is wel zo dat de therapie langere tijd vraagt. Immers de disbalans ombuigen vraagt tijd en volharding.

Interesse? Stuur een mail naar AIC Woerden.