Ruim een jaar na de livegang van de Stress Autism Mate (SAM) app is er een grootschalige update geweest. SAM is een wetenschappelijk onderzochte, gepersonaliseerde, mobiele applicatie die mensen met een autismespectrumstoornis ondersteunt in het omgaan met de dagelijkse ervaren stress en het pakken van de eigen regie. De app is ontwikkeld voor en door cliƫnten. SAM is ingericht op basis van de wensen van de gebruikers.

SAM vraagt twee, drie of viermaal daags door middel van een korte vragenlijst de ervaren stress uit. Vervolgens berekent de app dit stressniveau. Op die manier kan de app inzicht geven in iemands eigen stress. Ook geeft de app handvaten om met deze stress om te kunnen gaan. Het gebruik van SAM is volledig gratis.

Wetenschappelijk onderzocht
SAM is wetenschappelijk onderzocht en (door)ontwikkeld door GGz Centraal. Inmiddels hebben we SAM al onderzocht bij meer dan 100 deelnemers. Het wetenschappelijk onderzoek van SAM leverde positieve resultaten op: een vermindering in de dagelijkse ervaren stress, verbeterde zelfredzaamheid en een toegenomen kwaliteit van leven. Voor meer informatie over het wetenschappelijk onderzoek verwijzen we u naar onze website(https://stressautismmate.nl/onderzoek.html).

Zelf SAM downloaden/updaten voor Android?
SAM is beschikbaar voor iedereen met een Android- of iOS-telefoon in Nederland en Belgiƫ.
Klik hier (https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.ggzcentraal.stapp.sam&pli=1) om SAM te downloaden of te updaten.

Zelf SAM downloaden/updaten voor iOS?
Klik hier (https://apps.apple.com/nl/app/stress-autism-mate-sam/id1559115124) om SAM te downloaden of te updaten.

Meer informatie?
Bezoek onze website www.stressautismmate.nl voor meer informatie of neem contact met ons op via SAM@ggzcentraal.nl.