AIC Woerden in de prijzen

In oktober diende AIC Woerden een idee in bij het 25-jarige VSB-Fonds Woerden om trainingen te geven aan mensen met autisme onder de titel ‘Autisme is zo gek nog niet’. Dit idee werd afgelopen zaterdag beloond met een bedrag van maar liefst € 2.500,-.

AIC Woerden heeft in haar 6,5 jarig bestaan al ontmoetingsgroepen voor jongeren, vrouwen en volwassenen met autisme opgezet, vele thema-avonden georganiseerd en nu willen we de diepte in met trainingen.

Het is voor iemand met autisme lastig om zich te presenteren in de breedste zin van het woord, op een feestje iemand aanspreken, je presenteren tijdens een sollicitatiegesprek, zomaar een praatje aanknopen, maar ook ergens iets vertellen, misschien op school voor de groep, op het werk. Een heel groot deel van de bevolking heeft moeite met het beginnen van een praatje, maar mensen met autisme hebben dan nog de beperking dat ze meestal geen anderen kunnen ‘lezen’, niet weten wanneer te stoppen als ze wel een praatje kunnen maken, of zich geen houding weten te geven, dan maar standaard een appeltje in de pauze van de theatervoorstelling eten zodat je niet aangesproken wordt.

AIC Woerden is enorm blij met deze prijs en gaat nu de plannen voor trainingen verder uitwerken. Heb je ideeën hiervoor, vind je dat bepaalde vaardigheden echt aan de orde moeten komen, denk dan gerust met ons mee door een mail te sturen naar aicwoerden@hotmail.nl

In de Woerdense Courant verscheen op pagina 5 een stuk over de prijsuitreiking.

Artikel in de Woerdense Courant van 29 november 2017

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum