Autisme Digitaal zoekt nieuwe coördinatoren!

Autisme Digitaal is op zoek naar coördinatoren met autisme voor verschillende werkgroepen binnen Autisme Digitaal. Wil je bijdragen aan meer kennis over autisme, in contact komen met andere autistische volwassenen en werken aan je leidinggevende skills? Of ken je iemand die in dit profiel past? Misschien ben jij wel een van onze nieuwe coördinatoren!

Wie zijn wij?
Autisme Digitaal is een stichting waarin meer dan 40 autistische volwassenen samenwerken. Het doel van de stichting is om informatie te geven over autisme bij volwassenen, vanuit een autistisch perspectief. Dit doen we door middel van blogs, webinars en (online) gespreksgroepen.

Waarom vrijwilligerswerk bij Autisme Digitaal?
Met onze vrijwilligersfuncties bieden we ervaringsplekken voor mensen met autisme. Het is een laagdrempelige manier om professionele skills op te doen. Zo doe je als coördinator bijvoorbeeld ervaring op als leidinggevende. Dit past goed binnen bijvoorbeeld een loopbaan- of re-integratietraject. Deze functies zijn zeker ook goed te combineren met een andere functie. Samen kijken we naar je kwaliteiten, ambities en beschikbaarheid om je functie zo goed mogelijk vorm te geven. Daarnaast is vrijwilligerswerk bij Autisme Digitaal een goede manier om in contact te komen met andere volwassenen met autisme.

Welke functies?
We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

Daarnaast zijn we ook op zoek naar een vervangend coördinator (2-8 uur per maand), die waar nodig de taken van een andere coördinator of de directeur (tijdelijk) kan overnemen.

De taken verschillen per werkgroep, maar houden onder andere in:

  • Het aansturen van de werkgroep (bestaande uit ongeveer 2 tot 5 vrijwilligers) en het voorzitten van (twee)maandelijkse overleggen via Zoom
  • Het maandelijks bijwonen van het coördinatorenoverleg
  • Meedenken met het jaarlijkse activiteitenplan vanuit je specifieke werkgroep, actieve betrokkenheid bij de ontwikkeling van de werkgroep

We werken met vrijwilligers vanuit heel Nederland. Al het contact gaat daarom via Zoom, e-mail en Whatsapp.

Kijk voor meer informatie over Autisme Digitaal op onze website.

Heb je interesse in een van de vacatures? Neem dan contact op met Frederik Boven via frederik@autismedigitaal.nl

Links naar alle vacatures
Coördinator sociale media: https://www.autismedigitaal.nl/vacature/coordinator-sociale-media/
Coördinator gespreksgroepen: https://www.autismedigitaal.nl/vacature/coordinator-gespreksgroepen/
Coördinator ontmoeting: https://www.autismedigitaal.nl/vacature/coordinator-ontmoeting/
Vervangend coördinator: https://www.autismedigitaal.nl/vacature/vervangend-coordinator/