Autisme en gamen, Martine Delfos

Het Autisme Info Centrum (AIC) Woerden organiseert op woensdag 28 november 2012 een thema-avond met de titel ‘Autisme en gamen’ met Martine Delfos. Ook interessant  voor jongeren en jongvolwassenen (met hun ouders), maar niet voor kinderen.

Gamen is voor alle jongeren aantrekkelijk, ook en misschien wel in het bijzonder voor jongeren met autisme. Games richten zich op mensen met een bepaalde leeftijd, waarbij een bepaalde sociaal-emotionele leeftijd hoort. Maar wat betekent het eigenlijk wanneer die twee niet samen vallen?
In de lezing gaat Martine Delfos onder andere in op wat de voordelen en de nadelen zijn van gamen voor mensen met autisme. Hoe ze gebruikt kunnen worden als steunmiddel, maar ook de noodzaak van begrenzing ter voorkoming van verslaving.

Martine Delfos is internationaal onderzoekster, schrijfster, docente en therapeute. Ze hield zich de laatste jaren onder andere bezig met de virtuele ontwikkeling van jongeren en de rol van de opvoeders hierin. Als lector hield zij zich bezig met Gamen en schreef hierover Let’s game, over Games en Gaming en uitvoerig over het virtuele milieu tot en met de fasen van opvoeding daarin: In 80 dagen de virtuele wereld rond.

Bekend is haar boek Een vreemde wereld, over Autisme, het syndroom van Asperger en PDD-NOS. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Autisme vanuit een ontwikkelingsperspectief. Ze verkoopt en signeert ook haar boeken tijdens deze avond.

Programma
De avond begint met een inloop om 19.00 uur met koffie en thee. De lezing van Martine Delfos start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur, onderbroken door een pauze van een half uur. Tot 22.00 uur is er nog gelegenheid voor vragen en uitwisselen van ervaringen.

Adres en aanmelden
De avond is bij Welzijn Woerden, Rembrandtlaan 2, 3443 EG Woerden. Voor de route kunt u kijken op http://www.welzijnwoerden.nl/contact. Geeft u zich a.u.b. voor de thema-avond op via de kalender. NVA-leden hebben gratis toegang, hiervoor is het nodig bij het veld ‘opmerkingen’ het lidnummer in te vullen (gelijk aan het debiteurennummer: te vinden op de lidmaatschapsfactuur van NVA). Niet-leden en hulpverleners betalen € 5,- bij binnenkomst. Wie gelijk lid wordt, mag ook gratis naar binnen.

Autisme_info_centrum_fc_2012