Autisme en internet/gamen in Noorden

Op  dinsdag 19 maart 2013 organiseert het autismecafé Nieuwkoop van 20.00 uur tot 22.00 uur een bijeenkomst over Autisme en internet/gamen.

Vriendjes die aan de deur komen, maar bot vangen. Huiswerk dat niet meer wordt gemaakt. Avondeten waar geen tijd meer voor is. Er zijn heel wat signalen waaruit blijkt dat kinderen en jongeren op weg zijn naar dwangmatig computergebruik. Zeker bij jongeren met autisme ligt dat gevaar op de loer. Gemma Hengeveld van Auris, een instelling die onder meer mensen met autisme begeleidt, geeft deze avond uitleg, handvatten en tips.

Programma
1
9.45 uur                     Ontvangst (gratis koffie/thee)
20.00 uur                     Start thema
21.00 uur                     Pauze
21.15 uur                     Vervolg thema
22.00-22.30 uur           Informeel samenzijn

De avond is bedoeld voor ouders, begeleiders en andere betrokkenen van kinderen met een vorm van autisme. De avond wordt geleid door Myra Dijkstra. Ook MEE en NVA zijn aanwezig.De toegang is gratis en neem gerust familie, vrienden en kennissen mee!.

Het autismecafé Nieuwkoop heeft sinds kort een eigen bibliotheek, waar tegen een kleine vergoeding boeken geleend kunnen worden.

Adres en route
Het autismecafé vindt plaats in de Bun, Anemonenstraat 25 te Noorden. Er is voldoende parkeergelegenheid bij café De Klinker tegenover de RK Kerk, S.van Capelweg in Noorden (over het bruggetje naar beneden) of op het parkeerterrein bij de COOP. We zouden het fijn vinden als u zich van te voren wilt aanmelden: autismecafenieuwkoop@hotmail.com.