Autisme, puberteit en seksualiteit in Noorden

Autisme Café Nieuwkoop organiseert op dinsdag 13 november van 20.00 tot 22.00 uur een thema-avond over Autisme en Puberteit. De toegang is gratis. 

In de pubertijd wil je als jongere ‘normaal’ zijn en bij de groep horen. Bovendien zorgen de hormonen in je lijf voor een flinke verbouwing. Dat geldt onverkort voor pubers met autisme. Ondertussen kost het puber met een Autisme Spectrum Stoornis extra moeite om met anderen om te gaan doordat je de – voor veel anderen vanzelfsprekende –  ‘sociale voelsprieten’ mist en de informatieverwerking anders verloopt. De behoefte aan seksualiteit en intimiteit is er voor de meeste jongeren niet minder om. Hoe kan je als ouder je kind hierin goed begeleiden? Hoe maak je seksualiteit bespreekbaar?
En hoe kan je – als je kind nog wat jonger is – je kind voorbereiden?

Paul Gerrits, trainer sociale en communicatieve vaardigheden van Centrum Autisme Oegstgeest, vertelt ons hierover. Hij heeft samen met zijn collega’s, een training voor jongeren ontwikkeld rond het thema seksualiteit en pubertijd. Het gaat daarbij vooral om wat er wel en wat niet toegestaan is in het intieme contact met leeftijdsgenoten.
Daarnaast wisselen we ervaringen en tips uit.

Praktisch

  • Wanneer: dinsdagavond 13 november 2012, 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur
  • Waar: Gebouw ‘de Bun’ Anemonenstraat 25 in Noorden, parkeren café de Klinker.
  • Toegang: gratis, net als de koffie en de thee, voor fris vragen wij een kleine vergoeding.
  • Aanmelding en info: graag vooraf aanmelden bij autismecafenieuwkoop@hotmail.com . Ook kunt u zich hier aanmelden voor een maillijst waarin we je op de hoogte houden van nieuwe bijeenkomsten
  • Voor wie: ouders en direct betrokkenen. Ook als de diagnose nog niet is gesteld, ben je van harte welkom. Ken je andere ouders van ASS-kinderen, dan stellen we het op prijs als je deze informatie doorgeeft.