Autisme Theater in het RIE-Theater 31 maart

De Autismeweek staat voor de deur, een week waarin landelijke aandacht is voor autisme. AIC Woerden kiest altijd voor een luchtig programma met een boodschap en dat is deze keer het Autisme Theater met Henk Boogaard op zondagmiddag 31 maart van 14.00 tot 16.30 uur in het RIE-Theater in het centrum van Woerden. Entree is gratis en iedereen is welkom.

Onze gast is de talentvolle liedjesschrijver en vertolker Henk Boogaard met liedjes als Ik ben anders, Blij met mij, Lofzang, Eko ademnood, Fijne dag, Hij doet niks en Plan van aanpak. Henk zingt liedjes over alledaagse dingen en over zichzelf.

Bij hem ontstaan de liedjes veelal omdat hem zomaar spontaan een beginzin te binnen schiet door iets wat hij leest, ziet, of hoort. In de manier waarop hij die uitspreekt zit de melodie dan al verweven. Hij heeft weinig op met de clichématige contact-constructies en de gebruikelijke koetjes en kalfjes die in de huidige jachtige en vluchtige wereld gemeengoed zijn. Het optreden is voor hem een manier om met mensen in contact te blijven. Na afloop levert dat vaak interessante gesprekken op. Henk voelt zich het prettigst als hij een ander mens ‘echt’ kan ontmoeten, het ware ‘ont-moeten’, waarin plaats is voor stilte en diepgang.

 

 

 

 

 

Bekijk de Flyer zondagmatinee 31 maart 2019 PDFof de Poster zondagmatinee 31 maart 2019 PDFvoor de details.

Het Autisme Theater past wat ons betreft bij het thema van deze Autismeweek: Autisme Werkt, een ode aan de passie en sterke eigenschappen van mensen met autisme.

De middag is van 14.00 tot 16.30 uur met optredens van Henk Boogaard en tussendoor ruimte voor ontmoeting / ont-moeting, een hapje en een drankje. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig.