Autisme Theater in het RIE-Theater

Op zondag 31 maart, de eerste dag van de landelijke autismeweek, organiseert AIC Woerden vanaf 14.00 uur bij het RIE-Theater aan de Franse Steeg Autisme Theater met de talentvolle liedjesschrijver en vertolker Henk Boogaard, passend bij het thema van deze week: Autisme Werkt, een ode aan de passie en sterke eigenschappen van mensen met autisme.

Ik ben anders, Blij met mij, Lofzang, Eko ademnood, Fijne dag, Hij doet niks en Plan van aanpak. Henk zingt liedjes over alledaagse dingen waar je anders nauwelijks van hoort zoals voedsel met bijvoorbeeld Lofzang. Bij hem ontstaan de liedjes veelal omdat hem zomaar spontaan een beginzin te binnen schiet door iets wat hij leest, ziet, of hoort. In de manier waarop hij die uitspreekt zit de melodie dan al verweven.

Hij heeft weinig op met de clichématige contact-constructies en de gebruikelijke koetjes en kalfjes die in de huidige jachtige en vluchtige wereld gemeengoed zijn. Het optreden is voor hem een manier om met mensen in contact te blijven. Na afloop levert dat vaak interessante gesprekken op. Henk voelt zich het prettigst als hij een ander mens ‘echt’ kan ontmoeten, het ware ‘ont-moeten’, waarin plaats is voor stilte en diepgang.

De middag is van 14.00 tot 16.30 uur met optredens van Henk Boogaard en tussendoor ruimte voor ontmoeting, een hapje en een drankje. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig, zie de flyer Flyer zondagmatinee 31 maart 2019 PDF

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum