Aanmelden kan nog thema-avond Autistische Burn-out 1 september

Vanavond is de thema-avond met Annelies Spek over ‘Autistische burn-out’ In het Klooster aan de Wilhelminaweg 77 in Woerden. Er zijn nog wat plaatsen beschikbaar, dus als je erbij wilt zijn, regel dan gelijk een of meer kaarten.

Op donderdagavond 1 september komt Annelies Spek naar Woerden voor een lezing over de ‘autistische burn-out’. Deze term wordt tegenwoordig veel gebruikt. Maar wat is het nu precies en op welke manier is een autistische burn-out anders dan een ‘gewone’ burn-out. En wat helpt om te herstellen van een autistische burn-out? ‘Mensen met autisme lijken extra kwetsbaar voor overbelasting. Dit is waarschijnlijk gerelateerd aan moeite met veranderingen, prikkelgevoeligheid en de energie die sociale interactie hen kost. Er is nog weinig bekend over de autistische burn-out, maar klinische ervaring doet vermoeden dat zowel de oorzaken als de manier van herstellen anders is dan bij de ‘gewone’ burn-out.’ Deze thema’s komen aan bod tijdens de lezing.

Over Annelies Spek

Annelies Spek is hoofd van het Autisme Expertise Centrum in Eemnes. Ze is klinisch psycholoog en senior wetenschappelijk onderzoeker. Ze is gepromoveerd op ASS bij volwassenen. Het Autisme Expertise Centrum in Eemnes biedt diagnostisch onderzoek en behandeling aan mensen met ASS. Verder vinden ze innovatie en wetenschappelijk onderzoek erg belangrijk en richten ze zich vooral op het ontwikkelen van nieuwe behandelvormen en direct toepasbare diagnostische instrumenten.

 Programma

Het programma is als volgt:
19.00 uur:                       Inloop met koffie en thee
19.30 uur:                       Lezing Annelies Spek
20.30 uur:                      Pauze
21.00 uur:                       Gelegenheid voor stellen van vragen
21.30 uur:                       Einde

Kosten en aanmelden

Kosten en aanmelden
Aanmelden kan op de website van het Klooster: https://agenda.ticketunie.com/detail.aspx?t=408&coho=68&zm=5&ls=37&v=113256. Eenmalig een account aanmaken is wel nodig. De entree bedraagt voor mensen met autisme en/of hun naasten € 5,- per persoon (= Tarief Normaal) en hulpverleners/professionals betalen € 10,- per persoon (= Tarief: Normaal plus). Door in de linkerkolom op de button ‘Bestel direct kaarten’ te klikken, komt de keuze voor tarief vanzelf. De toegang is inclusief een kopje koffie of thee in de pauze. Andere drankjes zijn voor eigen rekening.

Wil je als hulpverlener/professional een bewijs van deelname ontvangen? Mail ons dan een berichtje op aanmelden@autismewoerden.nl, dan ligt het klaar bij binnenkomst.