Balanceren met autisme

AIC Amersfoort organiseert op donderdagavond 20 oktober de thema-avond Balanceren met autisme. Aan de hand van deze lezing willen ze de grip op welzijn een stapje dichterbij brengen. Ze focussen zich daarom op de invloed wat je denkt, voelt, wilt en doet en de relatie op het welzijn.De huidige maatschappij vraagt ons om steeds meer eigen verantwoordelijkheid te nemen voor onze lichamelijke, sociale, psychische en financiële welzijn. Voor mensen met autisme kan dit een grotere uitdaging zijn.

De sprekers Jasper Kok-Roosjen, autismecoach en trainer bij Ontdek Autisme, Marian Bruijnzeels, autisme-expert bij Stichting Autisme vanuit detail en ervaringsdeskundige en trainer bij Ontdek Autisme, bespreken de onderlinge regulatie en beïnvloeding van het denken, voelen, willen en doen. Dat kan namelijk anders verlopen bij mensen met autisme. Zo is er eerder kans op disbalans en werken reguliere tips regelmatig niet of onvoldoende.

Ze bieden deze avond kennis over de onderlinge invloed van je onderbewustzijn, gedachten, stress, depressie, alertheid, emoties en gevoelens, je drijfveren en wat je wel of niet doet. Je ontdekt hoe je je grip op je gezondheid(of welzijn) kan vergroten en wat er nodig kan zijn bij een persoon met autisme.

De lezing is theoretisch onderbouwd en bevat tal van tips en ervaringsvoorbeelden. Het is tegelijkertijd interactief met ruimte voor vragen en oefening. Ze werken hierbij altijd met behulp van ondersteunende visuele modellen en tekeningen.

Praktische informatie
Wanneer: Donderdag 20 oktober, 19.30 tot 22.00 uur
Waar: Wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2 in Amersfoort
Voor wie: Mensen met autisme, ouders en naasten, en professionals
Kosten: Toegang is gratis, een bijdrage van bijvoorbeeld 3,- voor koffie en thee wordt op prijs gesteld.
Aanmelden: via mailadres: aic_amersfoort_aanmeldingen@outlook.com
Let hierbij op het volgende:
• Zet in het onderwerp van de mail de datum van de thema-avond;
• Vermeld uw voor en achternaam en eventueel organisatie;
• Per persoon het mailadres vermelden;
• U ontvangt een bevestiging (dit kan enkele dagen duren).