Brusjesgroep 9 – 12 jaar

Het kan soms lastig zijn om een broertje of zusje (brusje) van iemand met autisme te zijn. Daarom organiseert AIC Woerden samen met Kempie een brusjesgroep. Met praten, spel, beweging en veel plezier komen de brusjes van 9 t/m 12 jaar wekelijks samen. Hier kunnen zij ervaringen delen, vragen stellen en andere brusjes ontmoeten.

De kinderen komen vier keer bij elkaar op bij praktijk Kempie van Dorien Kemp aan de Hoge Rijndijk 9-A, 3449 HB Woerden. De eerste keer gaan we vooral kennismaken met elkaar. Alle bijeenkomsten praten we veel en de kinderen mogen zelf weten waarover. We wisselen het praten af met bewegen en een spelletje. Als er vragen zijn waar de groep geen antwoord op kan vinden dan ga ik op zoek naar het antwoord. In alle bijeenkomsten komen de kinderen ook meer te weten over autisme. Tijdens het praten en luisteren is het altijd goed als de kinderen ook gaan zitten kleuren en tekenen.

Over Dorien
“Mijn naam is Dorien Kemp, Ik ben getrouwd met Marc en heb 3 dochters. In mijn praktijk in Woerden begeleid ik kinderen en jongeren, zowel individueel als in groepen (KIES voor kinderen in echtscheidingssituaties, Rots en Water voor kinderen die weerbaarder mogen worden en Rouwgroepen voor kinderen die met een verlies te maken hebben gehad). Toen het AIC Woerden met de vraag kwam of ik een Brusjes-groep wilde begeleiden was ik meteen enthousiast. Ik merk in mijn praktijk dat Brusjes ook een plek nodig hebben om met anderen uit te wisselen waar ze tegenaan lopen met een bijzondere broer of zus.”

Kosten
Vanwege subsidie kunnen we de kosten voor de deelnemers erg laag houden.
We vragen € 15,- per kind voor vier bijeenkomsten inclusief limonade en iets lekkers.
Graag bij de eerste bijeenkomst contant betalen.

Aanmelden via team@autismewoerden.nl of coach@kempie.nl.

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum