Brusjesgroep van start

Onlangs hebben we geïnventariseerd of er behoefte is aan een busjesgroep en dat blijkt zo te zijn. We hebben al een aantal aanmeldingen en kunnen daarom een concrete serie bijeenkomsten bieden. Die gaan bij voldoende belangstelling van start met kinderen tussen de 6 en 12 jaar, zowel jongens als meisjes op donderdagmiddag. 
De kinderen komen vier keer bij elkaar op de donderdagmiddagen 24 mei, 31 mei, 28 juni en 5 juli van 15.30-17.00 uur. Het is aan de Hoge Rijndijk 9-A, 3449 HB Woerden bij praktijk Kempie van Dorien Kemp die de bijeenkomsten leidt.

“Mijn naam is Dorien Kemp, Ik ben getrouwd met Marc en heb 3 dochters. In mijn praktijk in Woerden begeleid ik kinderen en jongeren, zowel individueel als in groepen (KIES voor kinderen in echtscheidingssituaties, Rots en Water voor kinderen die weerbaarder mogen worden en Rouwgroepen voor kinderen die met een verlies te maken hebben gehad). Toen het AIC Woerden met de vraag kwam of ik een Brusjes-groep wilde begeleiden was ik meteen enthousiast. Ik merk in mijn praktijk dat Brusjes ook een plek nodig hebben om met anderen uit te wisselen waar ze tegenaan lopen met een bijzondere broer of zus.”

Wat we gaan doen
De eerste keer gaan we vooral kennismaken met elkaar. Alle bijeenkomsten praten we veel en de kinderen mogen zelf weten waarover. We wisselen het praten af met bewegen en een spelletje. Als er vragen zijn waar de groep geen antwoord op kan vinden dan ga ik op zoek naar het antwoord. In alle bijeenkomsten komen de kinderen ook meer te weten over autisme. Tijdens het praten en luisteren is het altijd goed als de kinderen ook gaan zitten kleuren en tekenen.

De ouders
Die komen op 5 juli  om 19.30 uur. Voor de ouders is er thee of koffie en we praten over de bijeenkomsten van de kinderen.

Kosten
Vanwege subsidie kunnen we de kosten voor de deelnemers erg laag houden.
We vragen € 15,- per kind voor vier bijeenkomsten inclusief limonade en iets lekkers.
Graag bij de eerste bijeenkomst contant betalen.

Deelnemen
Lijkt het u voor uw zoon en/of dochter fijn om mee te doen? Laat het ons uiterlijk dit weekend weten, dan kunnen we beslissen of er voldoende kinderen zijn om te beginnen. Dat kan bij team@autismewoerden.nl.

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum