CASSANDRA effect bij AIC Utrecht

AIC Utrecht organiseert op 18 maart en 15 of 22 april een thema-avond over CASSANDRA Affectieve Deprivation Disorder (CADD). De voornaamste oorzaak van CADD is het onvermogen van mensen met autisme (normaal of hoog IQ) om emotioneel iets te betekenen voor hun partner, kind of familie. 

Mensen die aan het CADD syndroom lijden ondervinden emotionele, psychische en lichamelijke symptomen. De persoon van wie ze houden is, doorgaans onopzettelijk, verantwoordelijk voor een emotioneel gemis. Dit kan een partner of een ouder zijn. De effecten van CADD zijn meestal het sterkst als je moet constateren dat je niet geloofd wordt door je ASS-partner, vrienden, familie en deskundigen. De partner zonder ASS wordt niet zelden gezien als het probleem in de relatie. Vanwege de gevoelens van verwarring, eenzaamheid en wanhoop en het besef dat niemand je gelooft, heeft deze gesteldheid de naam Cassandra gekregen.

De symptomen van CADD
Emotionele gezondheid:geringe eigendunk, gevoelens van boosheid, gevoelens van verwarring/verbijstering, schuldgevoelens, verlies van eigenwaarde.
Psychische gezondheid: boosheid verandert in depressie, psychische angst, fobieën/sociale pleinvrees, complete instorting.
Lichamelijke gezondheid: migraine, afvallen of aankomen, premenstrueel syndroom, verminderd immuunsysteem

Inleiders
Op 18 maart spreekt Hester Lever: www.hesterlever.nl waarbij er ruim de gelegenheid is om vragen aan haar te stellen.
Op 15 of 22 april is Anja Trapman aanwezig van www.tracecare.nl met de gelegenheid voor verdere verdieping in uw persoonlijke situatie. AIC Utrecht kiest een gespreksvorm zodat u contact met lotgenoten kunt hebben.

Aanmelden
Voor deze thema-avonden kunt u zich aanmelden door een mail te sturen aan aicutrecht@hotmail.com met vermelding welke thema-avond en met hoeveel personen u komt. Voor de tweede avond ook graag uw connectie met autisme vermelden in verband met een goede groepssamenstelling.