Communicatietraining voor volwassenen

Heb jij een (vermoeden van) autisme spectrum stoornis en heb je moeite contact met de ander aan te gaan en contact met de ander te onderhouden? Als je je hierin herkent, geef je dan op voor een korte communicatietraining. In de training leer je handiger contact aan te gaan en contact te onderhouden.

Als AIC merken we regelmatig dat mensen met autisme het moeilijk vinden om zichzelf op een goede manier te presenteren, contact met anderen aan te gaan. Afgelopen najaar kreeg het AIC van het VSB-fonds een subsidie voor het geven van trainingen hierover. Begin dit jaar hebben we geïnventariseerd waaraan behoefte is en dat bleek heel divers. We hebben in overleg met professionele trainers dan ook besloten om te beginnen met een korte communicatietraining van vier avonden voor mensen met autisme en een gemiddelde tot hoge intelligentie om handiger contact aan te gaan en contact te onderhouden. Afhankelijk van het aantal mensen dat zich aanmeldt en het resultaat kunnen we zien of we in het najaar een zelfde soort cursus ook aan jongeren gaan geven. Of dat we deze nogmaals geven of een vervolgcursus gaan plannen.

  • Wat: Communicatietraining
  • Wanneer: woensdag 28 maart, 4, 11 en 18 april
  • Hoe laat: van 19.00 – 21.15 uur met twee uur training en een kwartier pauze
  • Waar: Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12 te Woerden
  • Voor wie: mensen met ASS, minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
  • Door wie: twee gediplomeerde trainers Inge en Hans Blom, bekend met ASS, lid van de NVA
  • Kosten: € 15,00 per persoon

Na afloop van de training krijgt iedere deelnemer een certificaat.

Dus als jij moeite hebt met contact maken en onderhouden, geef je dan gauw op voor deze training via team@autismewoerden.nl onder vermelding van ‘Communicatietraining’ met je naam, leeftijd en telefoonnummer erbij! VOL=VOL

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum