Deel je ‘autismegeheim’

Op donderdag 2 april 2015 (Wereld Autismedag) kunnen mensen tussen 17.00 en 20.30 uur binnenlopen bij Het Geheim van Woerden aan de Havenstraat 45 in Woerden. Hier kunnen ze iets van de geheimen van autisme ontdekken, en daar hebben we jou voor nodig. Dus doe mee, meld je aan en geef je geheim prijs. 

Donderdag 2 april in valt in de landelijke Autismeweek die als slogan heeft: ‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel’. Als AIC Woerden steken we vooral in op het tweede deel door onbegrip rondom autisme proberen weg te nemen. Voor mensen die niets van autisme weten is autisme namelijk een onduidelijke beperking die voor hen vol geheimen zit. Een deel van die geheimen willen wij prijsgeven en delen.

Geef je geheim prijs

Wil je vanuit je eigen ervaring iets vertellen over autisme, over je werk, opleiding, over de trajecten die je al dan niet moeizaam doorloopt. Misschien heb je een bijzonder talent dat je wilt delen, maak je prachtige kunstwerken, gedichten of muziek. Wellicht bied je juist begeleiding aan mensen met autisme. Iedereen die iets kan bijdragen om begrip te kweken voor autisme, krijgt de kans om zijn of haar verhaal te vertellen, iets te laten zien of horen. Wij denken dat 5 minuten een mooie spreektijd is in een klein groepje of voor de hele zaal. Als hierdoor het gesprek op gang komt, is dat juist fijn.

Vooral jongeren

De autismeweek zet dit jaar ook speciaal in op jongeren, en lanceert Aut There, een digitaal platform voor en door jongeren met autisme dat hen de mogelijkheid biedt om met elkaar in contact te komen en blijvende vriendschappen aan te gaan.

Meedoen?

Als je zin hebt om met ons mee te doen, vragen wij jou een mail te sturen naar: aicwoerden@hotmail.com. Doe dat uiterlijk 20 maart, dan kunnen we op tijd een indeling en programma maken. Vermeld in de mail:

  • je naam, telefoonnummer en e-mailadres
  • wat je wilt doen of vertellen
  • hoeveel tijd je daarvoor denkt nodig te hebben
  • of je nog zaken als stroom of geluid nodig hebt
  • welke tijd jou het beste uitkomt tussen 17.00 en 20.30 uur

Help deze bijeenkomst tot een succes te maken en begrip voor autisme te kweken!

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum