Drie bijeenkomsten Autismeweek

We hebben al een leuk aantal aanmeldingen maar er is nog plek voor de drie bijeenkomsten in de Autismeweek (27-3 t/m 3-4) over Levensloopbegeleiding, Brusjes en Autisme en Werk. Allemaal gratis te volgen vanwege ons 10-jarig jubileum dat we in september uitgebreid hopen te vieren.

Levensloopbegeleiding op zaterdag 27 maart van 15.30 tot 17.00 uur

Na tien jaar zetten we een nieuwe stap en gaan meer de diepte in door levensloopbegeleiding centraal te stellen. Dan gaat het om ondersteuning op alle levensgebieden en dat begint soms al na een geboorte waarin je merkt als ouders dat de ontwikkeling anders loopt met je mooie jonge zoon of dochter. Soms is ondersteuning nauwelijks nodig, maar bij veranderingen in het leven juist wel. Denk aan van basisschool naar middelbare school, pubertijd, vriendschap, verhuizing, nieuwe studie, op kamers, de overgang naar volwassenheid, zelfstandig wonen, een nieuwe baan of functie, een relatie, samenwonen, de geboorte van een kind, een scheiding, een sterfgeval. Gastspreker is Mirjam Bogers, eigenaar van gb-autisme, die gezinsbegeleiding biedt en daarbij altijd uitgaat van persoonlijke coaching.

Hoe is het voor brusjes? op maandag 29 maart van 20.00 tot 21.30 uur
Kindertherapeut Dorien Kemp praat over hoe het is om een ‘brusje’ te zijn. Een broertje of zusje van iemand met autisme. Ze deelt haar ervaringen over een brusjesgroep en hoe fijn het is voor de kinderen om lotgenoten te spreken.

Autisme en Werk! op woensdagavond 31 maart van 19.00 tot 20.00 uur
Ronald van Vliet vertelt over autisme en werk met als uitgangspunt dat werkzaamheden (deels) vanuit huis gedaan kunnen worden en dat medewerkers de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Hij was betrokken bij Specialistensterren en Carapax IT, en startte onlangs met TalentTwist waarin hij zich richt op het matchen van kandidaten met werkgevers

Info, kosten en aanmelden
Aanmelden voor de gratis bijeenkomsten kan door een mail te sturen naar aanmelden@autismewoerden.nl. U ontvangt dan een zoomlink voor de betreffende bijeenkomst(en). Zie ook Uitnodiging bijeenkomsten autismeweek 2021.