Een gezin met autisme

Op woensdag 31 mei is schrijfster Jocye van Maaren te gast bij Autisme Café Nieuwkoop. Joyce is moeder van 5 kinderen, waarvan er 4 een vorm van autisme hebben. In 2015 verscheen haar boek: ‘Een gezin met autisme’.  

Jocye komt vertellen over haar gezin, hoe zij met haar kinderen en man ( ook met ASS) omgaat en hoe zij in alle drukte nog tijd kan vinden voor zichzelf. 

In ‘Een gezin met autisme’ vertelt Joyce openhartig hoe haar leven elke keer weer op z’n kop komt te staan. En hoe het gezin telkens weer op zoek moet naar een nieuw evenwicht. Joyce gaat door een moeizaam acceptatieproces, maar beseft al snel dat zij zelf het heft in handen moet nemen. Ze weigert een slachtofferrol aan te nemen en neemt zich voor om ondanks alle zorgen elke dag als een feestje te zien. Haar positieve houding helpt haar verder in de ontdekkingstocht van het leven met haar turbulente gezin. Een gezin waarin autisme de regel is in plaats van de uitzondering.

Het boek van Joyce is deze avond te koop en CJG en de NVA zijn aanwezig voor informatie en steun deze avond. De bieb met boeken en films over autisme is geopend én de koffie en thee zijn gratis.

 Het Autismecafé begint om 20:00 uur en wordt gehouden in het gebouw de Bun, Anemonenstraat 25 in Noorden. Het is vrij toegankelijk voor familie, verzorgers, begeleiders en geïnteresseerden van mensen met een vorm van autisme.