Elementen Wijzer

ElementenWijzer is een nieuwe bijzondere training, ontwikkeld door Peter van Lier van Aikido Centrum Woerden in samenwerking met Peter van Bentum van De Spelende Wolf. De training is speciaal gericht op kinderen/jongeren van 7 tot 17 jaar. Tijdens de aikido workshops op de kampweken bij de groepen autistische kinderen van De Spelende Wolf  zagen beiden wat het positieve effect hiervan was op de jongeren. Vanaf dat moment wilden zij hun kennis en ervaring delen en dit uitwerken in een training voor jongeren. Van daaruit is ElementenWijzer ontstaan.

Elementen

ElementenWijzer is een cursus speciaal gericht op het bewust maken en inzicht geven in probleemgebieden waar veel jongeren tegenaan lopen vanuit de vier elementen:

  • Aarde, werken aan de uiterlijke vorm en het leren stellen van grenzen,
  • Water, contact met innerlijke gevoel en het ervaren van kracht,
  • Vuur, oproepen van wilskracht onder vormen van druk of spanning,
  • Lucht, gepast uiting geven aan gevoel en omgaan met veranderingen.

Het gaat verder dan de bestaande trainingen en sluit aan bij de belevingswereld van de jongeren. Het is een training waar wordt gewerkt met door de makers zelf samengesteld en ontwikkeld beeld, geluid, oefeningen, aikido, groepsgesprekken en beleving. Veiligheid, plezier en gepaste uitdaging staan hierin voorop.

ElementenWijzer
Aikido Centrum Woerden
De Spelende Wolf