Fabian Franciscus Kleine Wereld (vanaf 15 jaar)

Fabian Franciscus komt op dinsdagavond 22 maart 2022 naar Het Klooster in plaats van maandagavond 6 december 2021. Ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan hebben we deze cabaretier geboekt. Kaartjes zijn nog steeds of weer te koop op de website van Het Klooster

Een pleidooi voor openheid en no-nonsense zelfacceptatie.

Vroeger zat ik daar dan, lekker bang te zijn in mijn eigen kleine autistische wereldje. Met fobieën enz. Fijn was dat wel, dat eigen kleine wereldje; ik kende iedereen en ik was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook hardop tegen mezelf. Vaak ook op straat of bij een druk stoplicht. Maar ook best wel benauwd, angstig en restrictief, zo’n kleine wereld. Daarom ging ik toch maar eens op zoek naar een lekker nuchtere vorm van no-nonsense zelfacceptatie. Zo een waarbij je ook gewoon lekker hard (om jezelf) kan lachen. Om zo, na veel ‘coaching’ en therapieën steeds meer mijn eigen krachten in plaats van belemmeringen te zien.

Fabian Franciscus groeide op met een nuchtere Beemster boerin als moeder en een flamboyante, in Indonesië geboren vader. Hij studeerde simultaan twee verschillende studies aan de universiteit en studeerde af precies ná het begin van de financiële crisis! Succes is een keuze, zegt hij zelf. . . Daarnaast is Fabian cabaretier en autistisch. Beide doet hij zelfstandig.

Zijn eerste voorstelling Vlafeest was na de try-out fase vrijwel de gehele tour uitverkocht. Daarmee haalde hij in meerdere theaters al de grote zaal. Meermaals ging hij viraal met stukjes uit zijn voorstelling en was o.a. te gast bij Kopspijkers, Spijkers met Koppen, Kopspijkers. Daarnaast speelde hij zowel op het festival Zwarte Cross als op het Lowlands festival. Ook veroverde Fabian in de fameuze The Comedy Store in Londen de eerste prijs in een belangrijke comedy wedstrijd en speelde o.a. in New York, Berlijn, Stockholm en Londen.

Zin in een leuke avond uit? Kaarten zijn te bestellen op de website van Het Klooster en kosten 15 euro per persoon. We zien jullie graag daar.