Gezellige filmavond AIC

Op woensdagavond 3 april vertoont AIC Woerden de film Birsen die in deze Autismeweek in première gaat.

Wilt u een avondje uit, ontspannen film kijken, na afloop bijpraten, ervaringen uitwisselen met een hapje en drankje? Kom dan naar de AIC Woerden filmavond bij Synergos Woerden aan de Gildenweg 7a in Woerden. De film Birsen biedt inzicht in autisme in het algemeen en in autisme in een andere cultuur in het bijzonder. Birsen is daarom ook heel interessant voor mensen van andere komaf. U bent welkom vanaf 20.00 uur. De film van drie kwartier starten we om 20.30 uur en na afloop is er voldoende tijd om na te praten.
De toegang is gratis maar wel graag even aanmelden via de kalender op deze website.

Birsen
Birsen Başar is een jonge Nederlands Turkse vrouw uit Breda. Na jarenlange gesprekken met verschillende hulpverleners, krijgt ze op haar 21ste de diagnose autisme. Voor haar een opluchting, eindelijk een naam voor waarom zij anders is. Sindsdien probeert Birsen autisme, en dan met name autisme in een andere cultuur, onder de aandacht te brengen. Ze vertelt niet alleen aan iedereen in haar directe omgeving dat ze autisme heeft maar geeft presentaties, treedt op in praatprogramma’s en heeft het boek geschreven ‘Ik wil niet meer onzichtbaar zijn’, dat in mei 2010 in Turkije uitgekomen is en in september 2010 in Nederland.

De film
Birsen: “Autisme is een pervasieve aandoening, dat wil zeggen dat het op veel terreinen invloed heeft. Mijn autisme heeft op alles wat ik doe invloed. Om enkele voorbeelden te noemen: eerlijkheid die me in de problemen brengt, niet kunnen omgaan met veranderingen, verwachtingen hebben die nooit uitkomen, de gevoelens van mensen niet begrijpen en niet juist reageren, moeite met aanrakingen, niet zelfstandig kunnen wonen, last hebben van geuren en geluiden, onhandigheid, eenzaamheid, onbegrip van familie en omgeving.” Bekijk de trailer voor een indruk van de film en meer informatie over de filmmakers.

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum