Heb jij zin om Soosjaal te ondersteunen?

Wij zijn Soosjaal, een soos voor jongeren met autisme die eenmaal in de maand op vrijdagavond plaatsvindt. In januari 2022 bestaan we alweer tien jaar. Soosjaal is een plek waar jongeren met autisme en een normale tot hoge intelligentie elkaar ontmoeten. Heel belangrijk, want zomaar uitgaan is lastig. Sommigen zitten de rest van de maand gewoon thuis.

De leeftijd is opgeschoven vanaf het moment dat we begonnen in 2012 tot nu. De jongsten die toen 12 tot 14 jaar waren, zijn er nu nog, sommige van hen organiseren de avonden en worden ondersteund door een vrijwilliger van Autisme Woerden en een professional van Buurtwerk.  Juist omdat die leeftijd nu anders ligt, zijn we net voor corona gestart met Soosjaal Junior om de tieners weer een plek te bieden. Dat moet nog verder groeien. Die avond is in principe ook maandelijks, maar dan op zaterdag. We komen bij elkaar, doen spelletjes en hebben vaak een thema, zoals Halloween, Sinterklaas, Songfestival, Casino, Circus en meer. We doen zo nu en dan een activiteit zoals Poolbiljarten, Bowlen, naar het strandje voor een picknick, naar de boerderij voor een kampvuur of voor Halloween.

Voor onze continuïteit zijn we op zoek naar ‘jeugdige’ vrijwilligers als vast aanspreekpunt, om ons aan te jagen want dat hebben we wel een beetje nodig en om de supervisie van de avond te hebben, voor het geval er iets gebeurt.