Het Stadsmuseum bij je thuis! Vijf weken online kunstkijklessen

Het stadsmuseum heeft een leuke inclusieve activiteit: ‘online kunstkijklessen’. Deelnemers aan deze activiteit benadrukten dat ze erg blij waren met de manier waarop het museum zo toegankelijk wordt voor mensen voor wie fysiek bezoek lastig of niet mogelijk is, bijvoorbeeld door overprikkeling.

Museummanager Arja van Veldhuizen neemt je mee door de huidige tentoonstelling ‘(ON)PEILBAAR WATER’ in korte online kunstkijksessies. Gewoon vanuit je eigen luie stoel of achter de tafel thuis, met laptop of tablet.
In januari en februari worden vijf weken twee dezelfde sessies per week georganiseerd. Elke week is er een ander kunstwerk en een andere manier van kijken. Dus je kunt iedere week meedoen.

Denk hierbij niet aan een standaard praatje en plaatje. Arja nodigt je uit om ‘langzaam te kijken’ en het zal je verbazen wat een kunstwerk jou vertelt als je er echt de tijd voor neemt. Met de eenvoudige maar doeltreffende methode van Visible Thinking ga je met de groep in gesprek over het kunstwerk. Samen ontdek je steeds meer en kun je extra genieten van het kunstwerk.
Data en tijden:

Dinsdag 10 januari om 11:00
Woensdag 11 januari om 20:30
Dinsdag 17 januari om 11:00
Woensdag 18 januari om 20:30
Dinsdag 24 januari om 11:00
Woensdag 25 januari om 20:30
Dinsdag 31 januari om 11:00
Woensdag 1 februari om 20:30
Dinsdag 7 februari om 11:00
Woensdag 8 februari om 20:30

De les duurt ongeveer 30 à 45 minuten. Je kunt het online kunst kijken volgen via de populaire en gebruiksvriendelijke videobelapp Zoom. Voorkennis is niet nodig, wel een computer of tablet met internetverbinding.

Aanmelden
Meldt je hier aan. Je krijgt dan kort van tevoren de toegangslink toegestuurd. Vlak voor de bijeenkomst kun je daarop klikken en wordt je toegelaten tot het programma. Wil je vaker meedoen? Mail dan naar contact@stadsmuseumwoerden.nl, dan zetten ze je op de vaste mailinglijst en kun je per keer kijken of je mee kunt doen.

Gratis, donatie welkom
Deelname is gratis, maar donaties zijn van harte welkom.
Die kan je overmaken bij het aanmelden via de ticketlink, of direct op rekeningnummer NL67 ABNA 0940 2349 04, ten name van Stichting Stadsmuseum Woerden, graag onder vermelding van ‘Stadsmuseum bij je thuis’.