Inloop voor vrouwen met een partner met ASS

Het AIC wil de komende periode een speciale inloop organiseren alleen voor vrouwen met een partner met ASS of een partner met het vermoeden hiervan. Deze inloopmomenten worden begeleid door een of twee vrouwelijke psychosociaal therapeuten, mede afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Heb je belangstelling? Wil je je vragen bespreken? Wil je meerdere vrouwen ontmoeten met dezelfde gedachten, gevoelens en problemen? Vaak hebben deze vrouwen hun weg wel gevonden om met hun ASS partner om te gaan, maar dat wil niet zeggen dat het eenvoudig is. Misschien echtscheiding overwogen maar dat is niet goed voor de kinderen en ook soms niet voor de ouders. Als vrouw wil je jouw partner niet afvallen, je bent trouw en zorgzaam. Je zoekt hulp als dat nodig is, praat met een psychotherapeut, maar het is toch een eenzame weg.

Deskundige begeleiding
Tijdens de speciale inloop ontmoet je andere vrouwen in dezelfde situatie onder leiding van Joke Heusinkveld en Christien Procee. Zij werken beiden als vrijgevestigd psychosociaal therapeut, Joke vooral vanuit haar achtergrond als contextueel hulpverlener. Hun hulpverlening is specifiek gericht op hulp aan stellen die met ASS te maken hebben binnen hun partnerrelatie, of vermoeden dat ASS daarin een rol speelt. Ze bieden hulp aan stellen of aan een van beide partners. Samen met de betreffende partners zoeken ze of (en hoe) de relatie zo kan worden dat beiden daarmee verder kunnen. Tijdens deze inloop kun je in een veilige omgeving over je vragen, zorgen of problemen spreken, alles wat aan de orde komt blijft binnenskamers. De privacy is gewaarborgd.

Bij voldoende belangstelling beginnen we voor de zomervakantie met drie keer een uur. Wil je liever anoniem, laat het ons weten. Meld je aan bij team@autismewoerden.nl en laat ook weten naar welk dagdeel je voorkeur naar uit gaat.
Logo AIC - Autisme Informatie Centrum