Koken, spelen en meer

Vorige week maakten we melding van een aantal nieuwe activiteiten. Zo willen we een serie van drie kookworkshops voor jongeren organiseren, een speeluurtje eenmaal in de twee weken voor kinderen in de basisschoolleeftijd, en onderzoeken of er behoefte is aan een Brusjesgroep.

We hebben hier en daar al wat aanmeldingen maar we zouden het leuk vinden om met al deze activiteiten van start te kunnen gaan. Dus hieronder nogmaals de informatie.

Serie van drie kookworkshops voor jongeren met autisme
AIC Woerden heeft het plan opgevat om samen met De Tafel van Twaalf in de loop van dit voorjaar een kookworkshop te organiseren voor jongeren met autisme.
Het gaat om een serie van drie workshops voor jongeren tussen de 14 en 22. De kookworkshop zal drie keer op een zaterdagmiddag zijn met steeds een week er tussen en waarbij we samen koken in een mooie professionele keuken en eten in de gezellige ruimte die aan de open keuken grenst. Roos Gussinklo van De Tafel van Twaalf legt de benodigde kooktechnieken uit en vervolgens gaan we samen koken. We willen basisgerechten als pasta en verse pizza maken en nog een gerecht met elkaar kiezen voor de derde avond. De workshop is ook bedoeld om na het koken gezellig samen te eten. Drinken en wat lekkers voor/tijdens het koken en drinken tijdens het eten zijn inbegrepen.

 • Wat: drie Kookworkshop
 • Wanneer: zaterdag 26 mei, 9 juni en 23 juni
 • Hoe laat: 16.00 tot circa 19.00 uur
 • Waar: bij De Tafel van Twaalf aan de Gebroeders Grimmkade 57 in Woerden
 • Voor wie: jongeren tussen de 14 en 22 jaar, minimaal 5, maximaal 8
 • Door wie: Roos van De Tafel van Twaalf begeleidt de workshops
 • Kosten: 15 euro per persoon

Voor wie het leuk vindt, kunnen we bekijken of we ook na afloop van de workshop af en toe samen kunnen blijven koken en eten. We gaan kijken hoe we dat zelf kunnen organiseren.
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje aan team@autismewoerden.nl onder vermelding van ‘Kookworkshop’ met naam, leeftijd en telefoonnummer. VOL = VOL

Speelbos voor kinderen met autisme
AIC Woerden wil graag samen met Beweegteam Woerden een speeluur in wijkpark Molenvliet aanbieden en we zijn benieuwd of hier behoefte aan is.
Wekelijks is er voor kinderen vanaf groep 3 in wijkpark Molenvliet op woensdagmiddag het Speelbos van 13.30 tot 15.30 uur met allerlei buitenactiviteiten zoals levend stratego, spoorzoeken, vissen, een hengel maken, een vuurtje maken, en meer.

Het lijkt ons leuk om het Speelbos een keer in de twee weken van 15.30-16.30 uur speciaal voor kinderen met autisme te laten zijn. Dit staat dan onder leiding van Jeroen Merk die het gewone speelbos ook organiseert, samen met Swer Elbertsen die de atletiekgroep Kids+ leidt en de doelgroep goed kent.Wat: Speelbos

 • Wanneer: woensdagmiddag eenmaal in de twee weken
 • Hoe laat: 16.30 tot 17.30 uur
 • Waar: wijkpark Molenvliet
 • Voor wie: voor kinderen circa tussen de 6 en 12 jaar
 • Door wie: Jeroen Merk en Swer Elbertsen van Beweegteam Woerden
 • Kosten: 3,50 euro per persoon per keer

Het is de bedoeling dit een vaste groep te laten zijn zoals je ook naar sport gaat waarvoor we dan een bijdrage van 3,50 euro per keer vragen. Als u belangstelling hebt, stuur dan een mailtje naar team@autismewoerden.nl onder vermelding van ‘Speelbos’ met naam van uw kind of de kinderen en de leeftijd(en) erbij en het telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken. Bij voldoende belangstelling gaan we in april van start.

Brusjesgroep voor broertjes en zusjes van kinderen met autisme
Het AIC onderzoekt momenteel of er binnen de regio kinderen zijn die een broertje of zusje hebben met autisme en er meer over willen weten. Niet alleen over autisme maar ook over je eigen gevoelens en vragen en die willen delen met andere brusjes van jouw leeftijd.

De broertjes & zusjes van kinderen met autisme worden brusjes genoemd. Er zijn jonge brusjes maar ook volwassen brussen die meer willen weten waarom sommige dingen anders gaan. Je zou het voor jezelf beter willen begrijpen. Vragen als ‘moet je voor je broer met autisme zorgen?’, ‘moet je altijd met je zus met autisme rekening houden?’ Soms is er spanning in huis.

Het AIC onderzoekt in hoeverre er behoefte is aan een of meerde bijeenkomsten met brusjes en vraagt brusjes zich te melden, je vragen misschien te stellen en je leeftijd te melden aan team@autismewoerden.nl onder vermelding van ‘Brusjesgroep’.

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum