Mantelzorgwaardering 2016

Ook in 2016 wil de gemeente de mantelzorgers laten weten dat zij gewaardeerd worden. Het geldt dit jaar ook voor mensen die in Woerden wonen maar buiten Woerden mantelzorg verlenen.

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke of gehandicapte familieleden of vrienden, intensief en voor langere tijd. De mantelzorger is geen beroepskracht, en de mantelzorgwaardering 2016 is dan ook bedoeld voor iedereen die dit jaar gedurende drie maanden, minimaal vier uur in de week voor iemand heeft gezorgd. Het is een landelijke waardering die iedere gemeente op de eigen manier kan invullen. Er zijn veel mantelzorgers in Woerden, maar vorig jaar waren er maar 350 tot 400 aanmeldingen. Aanmelden kan iemand zelf doen, of een ander kan je aanmelden.

Het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Woerden voert de mantelzorgwaardering uit en aanmelden kan hier van 1 oktober tot en met 31 december 2016 via www.welzijnwoerden.nl/mantelzorg. Wie hulp nodig heeft bij het invullen van het formulier kan bellen met Welzijn Woerden op 0348-421101. De mantelzorgers ontvangen dan in januari 2017 een cadeaubon. “We zetten ze erg graag in het zonnetje,” aldus wethouder Yolan Koster.