Nieuwe deelnemers 2 april Autisme in Het Geheim

Sinds het verzenden van de flyer vorige week, heeft zich nog een aantal deelnemers aangemeld voor ‘Autisme in het geheim op donderdag 2 april van 17.00 tot 20.30 uur.

SimonevanGroenestijn6

Gamen is meer dan achter de computer zitten
Simone van Groenestijn organiseert workshops voor kinderen bij het maken van computergames waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Daarvoor moeten ze rennen, in bomen klimmen en springen. Dezelfde dingen die hun poppetjes doen in de game. Ze zet film en fotografie om in ingrediënten voor de game en zet de kinderen actief aan het werk. Op 2 april vertelt ze over haar aanpak en laat ze zien tot welke verrassende games dit kan leiden tegen de achtergrond van de eigen Woerdense omgeving.

Ondersteuning bij hulpvraag rondom arbeid
Sinds de Participatiewet op 1 januari in werking is getreden, is de gemeente verantwoordelijk voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun werk.
Een nieuwe partner in dit traject is de Stichting Ergos die inwoners van Woerden en omgeving ondSynergosersteunt bij hun hulpvraag rondom arbeid. Ergos is gevestigd bij Synergos Woerden en werkt intensief samen met de gemeente Woerden en met WIJ 3.0 op het gebied van activering, re-integratie, bemiddeling naar arbeid en arbeidsmatige dagbesteding. Coördinator Ronald den Dekker vertelt over de mogelijkheden die Ergos biedt.