Online themabijeenkomst Levensloopbegeleiding

Zaterdag 27 maart van 15.30 – 17.00 uur

AIC Woerden werd in de autismeweek 2011 opgericht en viert dit voorjaar haar 10-jarig bestaan. Het idee om groots uit te pakken is verschoven naar september, toch besteedt AIC Woerden aandacht aan dit jubileum en organiseert in de autismeweek op zaterdag 27 maart van 15.30 tot 17.00 uur een webinar over levensloopbegeleiding.

Na tien jaar zet AIC Woerden een nieuwe stap en wil meer de diepte in. Dat doen we door levensloopbegeleiding centraal te stellen en daar in de komende jaren diverse thema’s aan te hangen. Levensloopbegeleiding is ondersteuning op alle levensgebieden en dat begint soms al na een geboorte waarin je merkt als ouders dat de ontwikkeling anders loopt met je mooie jonge zoon of dochter. Soms is ondersteuning nauwelijks nodig, maar bij veranderingen in het leven juist wel. Denk aan van basisschool naar middelbare school, pubertijd, vriendschap, verhuizing, nieuwe studie, op kamers, de overgang naar volwassenheid, zelfstandig wonen, een nieuwe baan of functie, een relatie, samenwonen, de geboorte van een kind, een scheiding, een sterfgeval.

Gastspreker is Mirjam Bogers, eigenaar van gb-autisme, die gezinsbegeleiding biedt en daarbij altijd uitgaat van persoonlijke coaching. Niet wat doet autisme met jou, maar waar loop jij tegenaan, hoeveel last heb je ervan. “Het is fijn om als het nodig is terug te kunnen komen bij de coach die je kent, ook al is het tien jaar later,” aldus Mirjam.

Tijdens de bijeenkomst op 27 maart en nog twee andere bijeenkomsten in de autismeweek, geeft AIC Woerden alvast een voorproefje van de bijeenkomsten in september van dit jaar over dit zo belangrijke thema Levensloopbegeleiding.