Oproep werkgroep Auti-onderwijs Woerden

De Eerste Kamer heeft dinsdag 9 oktober 2012 het wetsvoorstel passend onderwijs aangenomen. Dit betekent dat er een aantal veranderingen aankomen die ook gevolgen hebben voor onze kinderen met autisme.

Op dit moment is er in de regio Woerden geen speciaal onderwijs voor kinderen met autisme en zijn we daarvoor aangewezen op scholen in Bilthoven, Houten en Amersfoort. Voor de kinderen met een rugzakje die naar het voortgezet onderwijs gaan zijn we aangewezen op grote scholengemeenschappen (Kalsbeek en Minkema) wat niet altijd de juiste omgeving is om goed te kunnen functioneren.

Om ervoor te zorgen dat er straks een passend onderwijsaanbod is voor onze kinderen in Woerden en omgeving en ze niet tussen wal en schip vallen, is de werkgroep onderwijs van NVA-Utrecht op zoek naar ouders die hieraan een bijdrage willen leveren.

Vanuit de werkgroep Auti-onderwijs Woerden willen we in eerste instantie het volgende ondernemen:

  • In gesprek met de scholen, samenwerkingsverband Voortgezet onderwijs en primair onderwijs en met gemeente Woerden om een passend onderwijsaanbod te krijgen voor kinderen met Autisme.
  • De behoefte peilen en eventueel opzetten van Auti-klankbordgroepen voor verschillende scholen waarin de ouders ervaringen met elkaar kunnen delen.

Wilt u meewerken aan de belangen van autisme onderwijs in Woerden  of heeft u nog vragen dan kan u contact opnemen per mail met Nely Sieffers.