Reflexrestanten

U kunt zich nog aanmelden voor de thema-avond over Reflexrestanten door Petra Keijzer-Rus van JouwLeerKracht.

Herkent u dit: Onhandig in bewegingen, de pen verkrampt vasthouden, niet kunnen stil zitten, schrikken van harde geluiden. Dat komt nogal eens voor bij kinderen met autisme. Bij hen kunnen nog primitieve reflexen aanwezig zijn: automatische ‘stereotiepe’ bewegingen die een baby gemaakt moet hebben om een normale neurologische ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel mogelijk te maken. Belangrijk om later fijn motorische bewegingen te kunnen maken bij het schrijven en geen storing te hebben in de zintuigen zoals de ogen en oren. Kinderen waarbij deze ongeremde primitieve reflexen nog aanwezig zijn, hebben vaak leerproblemen.

Petra Keijzer-Rus vertelt waarom het zo belangrijk is erachter te komen waar het leer- of gedragsprobleem zoals dyslexie, dyscalculie, adhd, autisme, hoogbegaafdheid, vandaan komt, en geeft tips en handvatten om deze kinderen op tijd te kunnen ontdoen van hun ‘probleem’. Petra vertelt over de relatie tussen leerproblemen ,reflexrestanten, oogsamenwerkingsproblemen (fixatie disparatie) en beelddenken.

UItnodiging thema avond Reflexrestanten 13 juni 2013

Informatie en aanmelden
De avond vindt plaats bij Welzijn Woerden aan de Rembrandtlaan 2 in Woerden. De inloop is vanaf 19.15 uur. Het programma duurt van 19.30 – 22.00 uur. Aanmelden kan via de kalender van deze website. Toegang € 7,50 voor niet NVA-leden en hulpverleners inclusief koffie/thee. Koffie/thee kosten € 1,- voor NVA-leden.