SAM-junior is online!

SAM junior is een gepersonaliseerde app die gemaakt is voor en door jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een autismespectrumstoornis. SAM junior is tot stand gekomen vanuit de behoefte van jongeren, ouders en hulpverleners om meer inzicht te krijgen in ervaren stress en hoe daar mee om te gaan.

Daarnaast helpt de app om in te zien welke dingen goed gaan of minder goed gaan. SAM junior kan je ook helpen om je voor te bereiden op toekomstige stressvolle gebeurtenissen. De app is nu gratis te downloaden voor iedereen met een Android- of iOS-telefoon in Nederland en België.

Hoe werkt SAM junior?

SAM junior rekent je stressniveau uit door 2, 3 of 4 keer per dag een aantal korte vragen te stellen over wat je hebt gedaan en hoe je je daarbij voelde. SAM junior berekent je stressniveau, vraagt of het klopt en als je stress hebt, geeft SAM junior je persoonlijke tips om je stress te verlagen. Deze tips zijn afhankelijk van waar je bent. Het stressniveau kun je terugzien in een dag- of in een weekschema. Zo geeft SAM junior je inzicht in je eigen stress en word je geholpen om met deze stress om te gaan.

Wat maakt SAM junior nou eigenlijk anders dan SAM?

De stressvragen en stresstips zijn aangepast aan jongeren. De invultijd is langer en er is keuze uit 2, 3 of 4 invulmomenten per dag. Daarnaast is het bij SAM junior mogelijk om een stresstip te krijgen ter voorbereiding op iets stressvols.

Behandeling?

SAM junior kan worden gebruikt door de jongere zelf, in eigen regie. De jongere kan er ook voor kiezen om samen met iemand anders (bijvoorbeeld een ouder of hulpverlener) naar de overzichten te kijken. Op deze manier werkt SAM junior als een persoonlijk interactief wetenschappelijk gevalideerd stresssignaleringsplan.

SAM junior downloaden?

Klik hier om SAM junior te downloaden voor Android.
Klik hier om SAM junior te downloaden voor iOS.

Webinar

Op woensdag 27 september 2023 van 16:00 tot 18:00 uur, organiseren ze een gratis online webinar over stress en autisme bij jongeren.

Programma
15:50 – 16:00 Check-in webinar
16:00 – 16:50 Lezing voor jongeren (en ouders)
16:50 – 17:05 Korte pauze
17:05 – 17:45 Lezing voor ouders en hulpverleners
17:45 – 18:00 Vragen van de kijkers beantwoorden

Aanmelden  via de website SAM Junior – Stress Autism Mate Junior

Meer informatie? 

Bezoek de website www.samjunior.nl voor meer informatie of neem contact op met het SAM-team via sam@ggzcentraal.nl