Samen Soosjaal organiseren

Tijdens het Participizzaoverleg van Soosjaal op vrijdag 1 oktober is met elkaar afgesproken dat jongeren om de beurt helpen een avond te organiseren. Dat betekent dat Soosjaal gewoon door kan gaan.

Het bleek de laatste tijd lastig voor de jongere vrijwilligers om iedere keer weer de soos te moeten organiseren. De fut was er wat dat betreft een beetje uit maar gelukkig willen ook anderen meehelpen, wel graag onder leiding. Afgesproken is dat er steeds een schema komt van een paar maanden en dat de organisatoren jongeren vragen om te helpen meedenken en organiseren. Spontaan aanbieden mag ook, er ontstonden al duo’s die samen iets willen doen. De organisatoren zijn bij dat het overleg zo positief uitpakte. “Dit creëert ook meer betrokkenheid.”

Digital Arts

Dit overleg vond plaats in de kelder van Het Klooster, het Medialab. De jongeren waren enthousiast en er volgt een binnenkort een bijeenkomst waarin ze uitleg krijgen over alle mogelijkheden. Het Klooster wil fondsen aanvragen om lessen mogelijk te maken.