Soosjaal definitief naar Babylon

Na een korte periode van onzekerheid heeft de soosleiding besloten definitief te kiezen voor Babylon als locatie voor de soos. Daarmee sluit Soosjaal aan bij het FunCafé.

Vanaf januari 2012 had de soos een vaste locatie bij Met Hart & Soul Oefenruimtes, maar daar kwam na twee jaar een eind aan door allerlei omstandigheden. Afgelopen najaar had de soos wat wisselende locaties, ook om te onderzoeken wat de beste optie zou zijn. Omdat twee locaties aanhouden erg verwarrend is, heeft de leiding in overleg met Babylon besloten aan te haken bij het FunCafé dat al ruim een jaar bestaat en bedoeld is voor mensen met een beperking. Het bezoekersaantal was niet zo groot maar met Soosjaal erbij, ontstaat er nu een leuke groep mensen op zo’n avond. Iets waarmee barman en DJ Hanno zeer blij is.Hanno van Manen

De definitieve keuze voor Babylon heeft er ook mee te maken dat we de avond kunnen starten met een activiteit zoals spelletjes, een quiz of iets anders. Dat biedt structuur aan degene die het nodig heeft. Daarna is er vrijheid om te kletsen, muziek te luisteren, dansen voor degene die hier mee van houdt.

Babylon gebouw

Via de eerste soosavonden die heel beschermd waren, gaat Soosjaal nu een stapje verder bij Babylon, een jongerencentrum dat vele andere activiteiten organiseert. Enkele jongeren zijn al naar de dartavond op donderdag geweest, er is ook regelmatig een game- of filmavond en zo wordt de drempel naar regulier uitgaan weer wat kleiner.

De eerstvolgende Soosjaal met FunCafé is op vrijdag 28 maart en die start met spelletjes. Aanmelden is niet nodig, de toegang is vrij, drankjes betaalt ieder voor zich.

Kijk ook eens op facebook: Babylon en Soosjaal en blijf op de hoogte van de activiteiten.

Logo SoosjaalLogo Babylon 1