Soosjaal liep voor het goede doel

Afgelopen vrijdag liepen jongeren van Soosjaal en het team van Buurtwerk met elkaar twee rondes van De 24 uur van Woerden. Hiermee droegen de lopers bij aan twee goede doelen. De organisatie vond het fijn dat er jongeren mee liepen, zo zijn ook zij erbij betrokken.

Voor de vierde keer werd dit wandelevenement, waaraan ruim 1700 lopers meededen, georganiseerd en het totale bedrag dat werd op gehaald is enorm:
€ 96.000. Van de opbrengst gaat € 68.000 naar het Woerdense Inloophuis ‘Leven met ‘kanker’ en 28.000 euro naar het KWF voor onderzoek naar de behandeling van hersenstamkanker bij kinderen.

Hoewel het warm was, is er dus flink gelopen. Ook door de jongeren van Soosjaal en Buurtwerk die na afloop even lekker konden bijkomen in de partytent van het team Voor elkaar! waarbij ze meeliepen, hier stonden ranja en chips voor ze klaar. Het was een gezellige festivalsfeer met partytenten van de deelnemende teams, verlichte kaarsenzakken langs de route, foodtrucks en belangeloze optredens van Woerdense bands en artiesten.

Over 2 jaar is de vijfde editie, een lustrum, waar we nu alweer naar uitkijken. Een evenement waaraan iedereen trouwens kan meedoen.