Soosjaal moet blijven

Dat Soosjaal moet blijven werd wel duidelijk tijdens de familie BBQ van vrijdag 25 september. De avond zat vol ideeën voor thema’s, uitstapjes en van diverse mensen aanbod voor hulp, want die is hard nodig.

Het was een gezellige avond met 40 mensen waarvan 16 jongeren. De sfeer was ontspannen tussen de jongeren onderling, maar ook tussen de ouders onderling. Iedereen liet het zich goed smaken, maar halverwege de avond was het tijd voor serieuze zaken. Willen jullie dat de soos doorgaat? Deze vraag werd door 12 van de 16 jongeren positief beantwoord. Vier van hen wilden dit eenmaal in de twee weken, vier eenmaal in de maand, een enkeling eenmaal in de twee of drie maanden.

IMG_0952IMG_0951

Activiteiten
De locatie maakte voor de meesten niet uit, maar af en toe lekker op stap om te lasergamen, geocachen, bowlen, dagje dierentuin of zelfs kamperen was ook favoriet. En op locatie was film kijken veruit favoriet, net als een muziek- of karaoke-avond, spellen doen. In ieder geval wel gestructureerd met een duidelijk programma.

Hulp
Dat kan alleen als er hulp van de jongeren, hun ouders, broers of zussen komt en daarvoor was aanbod voor vervoer, meedenken, organiseren, begeleiden en zolder beschikbaar stellen. De Soosjaal-leiding gaat alle mogelijkheden heel binnenkort op een rijtje zetten en waarschijnlijk ook een ‘raad’ van jongeren en ouders instellen om samen plannen te maken en een rooster met wie wanneer wat organiseert. Als je er niet bij was maar toch een actieve rol wilt spelen, stuur dan een mailtje naar aicwoerden@hotmail.nl.

Wordt dus snel vervolgd.

Logo Soosjaal