Speciale BMW-aikido cursus voor jongeren in Woerden

Voor jongeren die net niet kunnen meekomen in een reguliere sportgroep maar zich ook niet thuis voelen in een G-team, start Aikido Centrum Woerden samen met Sportservice Midden Nederland vanaf vrijdag 18 januari een cursus BMW-aikido.

Jongeren van 11 t/m 16 jaar met leerproblemen, een motorische achterstand, een stoornis in het autistisch spectrum of een licht verstandelijke beperking kunnen aan deze cursus meedoen. Aikido is een krijgskunst waarbij je niet de confrontatie met de tegenstander zoekt, maar waar je leert aanvallen en jezelf controleren.

Cursus
Tijdens de lessen staan de elementen Bewegen, Motoriek en Weerbaarheid (BMW) centraal. Er is daarnaast aandacht voor sociale vaardigheden, samenwerken, elkaar met respect behandelen en uiteraard plezier beleven. Er zijn geen wedstrijden bij aikido, dus er is geen sprake van competitie of rivaliteit.

De cursus bestaat uit twaalf lessen, is elke vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur in de gymzaal van De Regenboogschool aan Kallameer 2 en start bij een minimum aantal van tien jongeren. De kosten bedragen honderd euro.
Bij voldoende animo kunnen de jongeren structureel lid worden van Aikido Centrum Woerden en wordt dit een vaste BMW-aikido groep op de vrijdag.

Aanmelden kan vanaf 14 november 2012 op www.aikidowoerden.nl of via de banner ‘Aikido Woerden’ op www.usportanders.nl.

Meer informatie
Voor vragen over deze cursus of over aangepast sporten in het algemeen kunt u contact opnemen met Peter van Lier van Aikido Centrum Woerden of de consulent aangepast sporten Judith Meeuwissen van Sportservice Midden Nederland.