Speciale plek op Koningsdag in Amersfoort

De Gemeente Amersfoort, afdeling Toegankelijkheid, heeft iets heeft iets kunnen regelen om ook mensen met ASS en andere mensen die snel overprikkeld raken te laten genieten van Koningsdag en er zijn nog plekken beschikbaar.

Het is in de Observant op de eerste etage, met een schuin uitzicht op de route, op het plein eronder wordt de Regio Quiz gehouden. Omdat het ramen van enkel glas zijn, zat het sowieso niet helemaal prikkelarm worden, maar er is ook ruimte om je even af te zonderen aan de binnenzijde van de Observant. De ruimte is best groot, er kunnen maximaal 30 personen in en er is uitzicht vanuit 4 of 5 ramen.

Het zal de bedoeling zijn om (in verband met de verwachte drukte) rond half 10 ergens in de buurt van de Observant te verzamelen. Waarschijnlijk is de Westsingel, ergens bij GGZ centraal is misschien het makkelijkst, maar dat is nog nader te bepalen. We gaan dan met elkaar (misschien onder begeleiding van een BOA, maar dan is nog niet bekend) naar de Observant en naar de ruimte. Daar krijgen we koffie/thee en petit fourtjes. We kunnen er dus een gezellige ochtend van maken.

Het koningspaar zal om ongeveer 12 uur langskomen en ongeveer een kwartier op de het plein onder het raam verblijven. Als de drukte dan weer wat weggeëbd is kunnen we weer vertrekken. Iedereen die dat nodig heeft mag een begeleider meenemen.

De zaal wordt door de gemeente (organisatie Koningsdag) gehuurd voor ons, voor de koffie/thee en petit fourtjes wordt een bijdrage van € 5,00 per persoon gevraagd. Mocht de bijdrage een onoverkomelijk probleem zijn, geef dat dan aan, dan gaan we kijken wat we kunnen regelen.

Wil je aanwezig zijn, graag snel opgeven bij AIC Amersfoort via aic_amersfoort@live.nl, voordat de plekken vergeven zijn.

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum