Stressregulatie en mindfulness door Annelies Spek op 5 april

Op donderdagavond 5 april, in de autismeweek komt Annelies Spek naar Woerden voor een lezing over stressregulatie en mindfulness.

In het eerste deel van de lezing gaat zij in op de manier waarop stress ‘werkt’ bij mensen met ASS. Wat geeft mensen met ASS stress en wat kan hen hierbij helpen?
In het tweede deel licht ze toe wat mindfulness kan betekenen voor mensen met ASS. Bij deze therapievorm leer je verschillende mindfulness-oefeningen aan die kunnen helpen om meer rust in het hoofd te krijgen.

Annelies Spek is klinisch psycholoog en hoofd van het Autisme Expertisecentrum voor diagnostisch onderzoek. Ze is een autoriteit op het gebied van autisme, verzorgt regelmatig lezingen bij het landelijk autismecongres over nieuwste onderzoeksresultaten en richtte de Autisme Academy op om wetenschappelijke onderzoeksresultaten te vertalen naar de praktijk. Ze bracht ook een boek uit over mindfulness bij autisme

De locatie volgt binnenkort maar aanmelden kan alvast door een mail te sturen naar aanmelden@autismewoerden.nl. De entree bedraagt voor NVA-leden niets (geef uw lidnummer even door bij aanmelden), voor niet-leden bedragen de kosten € 5,- per persoon en voor hulpverleners/professionals is dit € 10,- per persoon.

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum