Suzanne Agterberg over Passend Onderwijs

Op donderdag 17 februari 2022 organiseert AIC Amersfoort een online Thema avond over Passend Onderwijs met Suzanne Agterberg.

Suzanne Agterberg is voorzitter van de NVA Expertgroep Autisme & Onderwijs. Zij is autismespecialist met meer dan 25 jaar ervaring in het (speciaal) onderwijs. In deze lezing neemt Suzanne je mee in een beschouwing op Passend Onderwijs en de weg naar steeds Inclusiever onderwijs, bekeken vanuit het
perspectief van de leerling met autisme. Voor de Expertgroep Autisme & Onderwijs betekent inclusie vooral dat je je aanpast aan de leerlingen. Een school hoort gastvrij te zijn: elke leerling is welkom.
Inclusie betekent dat je jezelf mag zijn tussen de anderen, en dat je krijgt wat jij nodig hebt, dat je op je eigen manier mee kan doen. Een inclusieve school hoort ruimte te bieden aan al die unieke, verschillende, leerlingen.

Suzanne Achterberg

Suzanne vertelt graag over waar leerlingen met autisme uniek in zijn, en wat hun ondersteuningsbehoeften in het onderwijs kunnen zijn. Daarnaast laat zij zien waar kansen liggen in de adviezen die er op dit moment liggen richting de overheid, zoals de aandacht voor ‘Ondersteuning en Toerusting’ voor zowel leerlingen als hun ouders én leerkrachten.

Wanneer : Donderdag 17 februari, 19:30 tot 22:00 uur (inloggen vanaf 19:15)
Waar : Online, via Zoom
Voor wie: Ouders, naasten, professionals en mensen met autisme.
Kosten: De toegang is gratis.

Aanmelden: via mailadres: aic_amersfoort_aanmeldingen@outlook.com
Let hierbij op het volgende:
– Zet in het onderwerp van de mail de datum van de thema-avond;
– Vermeld uw voor- en achternaam en eventueel organisatie;
– Vermeld in de mail met hoeveel personen u wilt komen en uw NVA-lidnummer.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, plaatsing is op volgorde van
aanmelding, u ontvangt een bevestiging, dit kan enige dagen duren.