Symposium Aan de slag met Autisme


Van eerste stap naar mooie wandeling

Enthousiaste reacties van bezoekers waaronder de doelgroep mensen met autisme, de wethouder, hulpverleners en de NVA op het symposium ‘Aan de slag met autisme’ dat AIC Woerden samen met Synergos Woerden en Kwintes organiseerde.

Het was zelfs landelijk het eerste initiatief op dit gebied, zo vertelde NVA beleidsmedewerker Marjolein Schipper. Ze hoopt dat er nog vele initiatieven zullen volgen. Dit symposium heeft alles te maken met omdenken, zo zei Jaap Brand van Autisme Ten Top. Mensen met autisme juist aannemen vanwege hun speciale kwaliteiten. Zijn lezing trok vele bezoekers, net als dat van Specialisterren uit Utrecht dat alleen maar mensen met autisme in dienst heeft. Jobcoach Ronald den Dekker sprak ook als schakel tussen werkgevers en werknemers. Vanuit de Flexwinkel Re-Integratie en Jobcoaching  (Frij) begeleidt hij samen met zijn collega’s mensen met autisme naar en op de werkvloer.

Op een enkeling na, bleef de doelgroep werkgevers massaal uit. Jammer, want juist het mogelijk maken van matches tussen werknemers met autisme en werkgevers was een van de doelen van dit symposium. AIC Woerden heeft in ieder geval een stap in de goede richting gezet en hoopt dat die stap over een jaar uitgroeit tot een mooie wandeling.

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum