Training voor kinderen met ASS

Elementenwijzer geeft in het weekend van 27 en 28 oktober een training voor kinderen van 7-12 jaar, met als doel balans te vinden tussen de verschillende elementen: waarnemen, voelen, intuïtie en denken.

De training past bij kinderen die klachten ervaren bij pesten of stress, angstig zijn, zich niet kunnen aanpassen of juist altijd maar aanpassen, minder weerbaar zijn, kampen met weinig zelfvertrouwen, die over zich heen laten lopen of juist veel ruzie maken, moeite hebben met het uiten van hun gevoel, weinig initiatief tonen, een negatief zelfbeeld ervaren of lastig aansluiting bij anderen vinden. In de training wordt gewerkt met de Japanse krijgskunst aikido waarin je bezig bent je lichaam en geest op een bijzondere manier met elkaar te laten samenwerken. Door ervaring van beide trainers wordt expliciet rekening gehouden met kinderen die een stoornis hebben in het autistisch spectrum.

Hoe maak je eigenlijk contact met je gevoel en hoe ervaar ik mijn eigen kracht?
Hoe zou je het vinden als je beter uiting kan geven aan je gevoel en om leert gaan met veranderingen?
Kan ik wel mijn wilskracht oproepen onder een vorm van druk of spanning?
Hoe zie ik mezelf en kan je dat leren: voor jezelf opkomen?

Informatie
De training is van zaterdag 27 oktober 8.45 uur tot zondag 28 oktober 17.30 uur bij
Blik op de Polder in Kamerik.

De kosten voor de training bedragen per deelnemer € 495,00 inclusief ouder informatie avond, intake van de deelnemer, vier dagdelen training, de lunch, een hapje en een drankje tussendoor, materiaalkosten (inclusief bruikleen aikido pak), zorgverslag per deelnemer indien gewenst. Omdat er een overnachting bij zit, vraagt de organisatie een extra bijdrage van € 95,00 per deelnemer voor logieskosten, drankjes en avondmaaltijd.
De training kan vanuit de PGB betaald worden.

Elementenwijzer is een nieuwe bijzondere training, ontwikkeld door Peter van Lier van Aikido Centrum Woerden in samenwerking met Peter van Bentum van De Spelende Wolf.