Inspirerend verhaal Gijs Horvers

Als je hem ziet zou je niet denken dat hij autisme heeft, maar als Gijs Horvers vertelt wat er gebeurt als er een ingrijpende gebeurtenis plaatsvindt, is dat toch heel herkenbaar.

Afgelopen zondag wist Gijs Horvers een zaal vol belangstellenden te inspireren met het verhaal over zijn leven. Hij werd gepest op school omdat hij een buitenbeentje was.
Hij vluchtte in alcohol en drugs, merkte dat hij bierdoor makkelijker contact maakte met anderen in diezelfde wereld. Iedereen was hier anders dus hij viel niet buiten de boot.

Gijs Horvers compilatie

Toen hij op zijn 30ste de diagnose autisme kreeg, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats en kon hij zijn problemen duiden. Hij leerde ontdekken hoe hij lichamelijk reageert op overprikkeling zoals vuisten maken, rondjes lopen, zich achter de computer terugtrekken. Als je Gijs ziet, en hoort vertellen, zou je niet denken dat hij autisme heeft, maar toen zijn zoon geboren werd, was dat zo’n ingrijpende verandering dat hij weer even overprikkeld raakte en een tijdlang rondjes liep in de kamer.

Gijs liet in zijn lezing zien dat mensen met autisme veel kansen hebben, en door hard werken succesvol kunnen zijn. Presentatie Gijs Horvers Matinee Woerden 300314

Logo AIC - Autisme Informatie Centrum